På safari i Tanzania

På safari i Tanzania Jag har haft den enorma förmånen i livet att jag har fått resa en hel del. Jag har besökt länder som till exempel USA, Nepal, Förenade Arabemiraten, Sydafrika, Botswana och många fler. Jag har varit i Frankrike minst 15 gånger, inklusive att jag arbetade en sommar i Paris. Det var faktiskt den sommaren då Frankrike vann VM Guld i Fotboll på hemmaplan. Det var en helt magisk sommar även om vädret lämnade en del övrigt att önska. Jag har arbetat en sommar även i USA, Wisconsin närmare bestämt, och jag har också rest helt och hållet för nöjes skull i USA. Jag studerade i två månader i Zimbabwe och även, två år senare 5 månader i Tanzania.

Just Tanzania blev min stora kärlek. De vänner jag fick där och alla de upplevelserna, satte djupa spår i mitt liv och i mitt hjärta. Tanzania är väl mest känt för gemene man (och kvinna) som en safaridestination. För mig är Tanzania så mycket mer än ”bara” safari. Tanzania är alla människorna, dofterna, stränderna, städerna, byarna, bergen och, ja, allt. MEN, Tanzania är safari. Tanzania är den mest fantastiska nation du kan besöka om du vill uppleva en riktig safari. Jag har varit på safari i Sydafrika, Botswana, Namibia, Zimbabwe, Kenya, Uganda och Rwanda. Alla fantastiska och alla unika på sitt eget sätt. Men inget går upp emot Tanzania. Serengetis enorma vidder och fantastiska djurliv är helt enkelt i en klass för sig.

Jag har haft turen att jag har fått vara på safari i Tanzania, många gånger i mitt liv. Till exempel har jag varit i Serengeti 9 gånger. Varje safari har varit speciell och gett nya upplevelser och intryck. Min favorit-safari är trots allt när jag reste till Serengeti med mina barn. Att få ta med dem på detta äventyr var något alldeles speciellt. Vi stod på kanten till Ngorongorokratern, åkte jeep över Serengetis ändlösa savann, skumpade fram i dammet i Ndutu. Och, framför allt, vi såg så mycket djur. Vi såg bufflar som ville bada i poolen på Serengeti Serena Lodge, en stor lejonflock med ungar, leoparder i träd, mängder av elefanter, zebror, antiloper, topis, impalas, giraffer. Vi fick se en hel grupp hyenor med ungar i Ndutu, och vi var den enda jeepen där. Vi såg två lejonhannar med ett byte i Ndutu. Och, vi var enda jeepen där. Min dotter ville så gärna se schakaler, och sista morgonen såg vi dem springa runt på savannen i Ndutu.

Vi såg elefanter strosa förbi alldeles intill jeepen. Vi såg vackra dik dik antiloper beta precis utanför vårt rum. Det var helt enkelt en fantastisk upplevelse och än en gång fick jag bevisat för mig att Tanzania är världens bästa safaridestination.