Entusiastisk längd- och rullskidåkare som jag är var jag tvungen att ta en selfie med Petter Eliassen på Klarälvsloppet 2019

Hej och välkommen till min blogg! På denna blogg skriver jag om företag, i alla tänkbara branscher, som jag har köpt varor eller tjänster av och som jag, som konsument, kan rekommendera. 

Jag skriver också om upplevelser, länder och platser jag har besökt, saker som jag har gjort, som jag verkligen kan rekommendera. 

Lac de Sainte Croix och Gorges de Verdon

Förra året (2020) kom jag av en slump till Lac de Sainte Croix i Provence i södra Frankrike. Jag var där då bara en halv dag. Vi hade en dag över så att säga i Frankrike och hittade Gorges de Verdon på Google. Till Gorges de Verdon kom vi dock inte den dagen, men väl till Lac de Sainte Croix.

Vi spenderade dagen med att sola, bada och åka pedalbåt på sjön. Vattnet i sjön är sådär alldeles makalöst blått och det var verkligen helt underbart att trampa ut i en pedalbåt (eller vad nu såna båtar officiellt heter på svenska) och bara kasta sig ner i vattnet. Eftersom vi kollektivt (familjen) älskade Lac de Sainte Croix men bara var där så kort så bestämde vi oss för att åka tillbaka detta år och spendera några dagar där. Vi bodde tre nätter på ett hotell på den sydvästra sidan sjön. Utsikten över sjön och bergen på den norra sidan av sjön var fantastisk.

Sista dagen vid Lac de Sainte Croix åkte vi till Verdon Gorge. Jag var lite rädd för att vägen från Bauduen till Verdon Gorge, en fantastisk flodkanjon, som ibland kallas Frankrike Grand Canyon, skulle vara en slingrig, smal och otäck bergsväg, men de farhågorna kom helt på skam. Vägen var superbra.

Solen strålade från en blå himmel, vi hyrde pedalbåtar och begav oss in i Verdon Gorge och våra högst ställda förväntningar uppfylldes verkligen. Flodens vatten var helt magiska turkost i den stålande solen. Klippväggarna reste sig dramatiska över flodfåran och vyerna var magnifika. Vi badade i ett litet vattenfall, kastade oss i det turkosa vattnet och bara gled långsamt fram och njöt av en underbar dag. Jag rekommendera verkligen alla ett besök i Verdon Gorge och Lac de Sainte Croix.

Heima - bästa coworking stället i Täby

Heima kontorshotell i Täby är precis vad villaförorten behövde. Ag har tidigare arbetat på ett annat kontorshotell i Täby, nämner inte namnet här, och det kan enklast beskrivas som tråkigt. Mördande tråkigt, om jag ska vara riktigt ärlig. Där fanns det en lång korridor med kontorsrum inredda med möbler från 1995. Allt i ljusbrun och krämigt vit. Hur tråkigt som helst. Stängda dörrar till små kontorsrum och ett litet kök med matsal som kändes osexigare än en vårdcentral.

Jag stannade ett år, sen fick jag nog. Jag flyttade in till stan. Tillbaka till fantastiska Impact HUB, där jag suttit tidigare. Impact HUB är superbra, trevliga lokaler, intressanta företag som arbetar där, men det är långt att åka för mig som bor i Täby. Med familj och företag var det helt enkelt för tidsödande att pendla fram och tillbaka till stan. När jag då hittade Heima, då helt nyöppnat coworking ställe i Täby så tänkte jag att det ju i alla fall kan vara värt att kolla in. Och jag blev positivt överraskad. Heima är allt det andra kontorshotellet i Täby inte var.

Nya fräscha lokaler med härligt ljus och inredning i ljusa färger. Notera, färger, inte helt sterilt vitt. Den gamla lokalens industrikänsla har bevarats. Suverän säkerhet och tillgång till kontoret 24/7. Dessutom fanns ett gym, ett vilorum, tvås stora lounger där man kan äta lunch. I anslutning till gymmet finns ett omklädningsrum. För mig som är boende i Täby passade detta perfekt. Jag kan cykla, eller springa till Heima (5–6 km, beroende på vilken väg jag väljer), jag kan träna på lunchen och jag har en inspirerande miljö att arbeta i. Jag valde att flytta och det har jag inte ångrat. Jag skulle rekommendera Heima alla dagar i veckan till småföretagare i Täby som är i behov av ett kontor.

Quality Car Wash i Täby lever upp till sitt namn

För någon vecka sedan lämnade jag in min bil på rekond hos Quality Car Wash i Täby Kyrkby. De lovade att den skulle vara klar samma dag. De höll vad de lovade, men det krävde att personal arbetade kvar till kl. 23 på kvällen. Detta berodde helt enkelt på at de hade otroligt många bilar inne på rekond naturligtvis.

Det är ett starkt commitment till sin kund att hålla vad man lovar även om det kräver extra arbete. Dessutom gjorde de ett riktigt bra jobb. Den där nybilskänslan som man är ute efter vid en rekond infann sig verkligen. Det var som en dröm att kliva in i bilen när jag hämtade den. Jag kan definitivt rekommendera Quality Car Wash om ni vill ge er bil en uppfräschning.

Snö & Tö

Snö & Tö Rullskidentusiast som jag är spenderar jag en del pengar och tid på att se till att jag har rätt utrustning. För er som, liksom jag, vill ha riktigt bra grejer och möjligheten att få råd och bolla tankar så kan jag verkligen rekommendera Snö & Tö. De är experter in i minsta detalj både på längdskidor och rullskidor.

Hos Snö & Tö kan ni köpa era skidor och alla andra saker, ni kan få rullskidor servade och ni kan få era längdskidor vallade och perfekta för Vasaloppet.

African Tours & Safaris ett tryggt reseföretag

Jag har rest ett flertal gånger tillsammans med African Tours & Safaris, till Sydafrika, Tanzania och Botswana. Alla gånger har allt flutit på precis som det ska och alla arrangemang har fungerat perfekt. 

African Tours & Safaris personal är kunnig och hjälper till med det stora och det lilla. När jag planerade min resa till Sydafrika svarade de tålmodigt på alla mina frågor och justerade reseförslag minst en handfull gånger innan jag slutligen var nöjd.

Väl på plats blev jag alltid väl omhändertagen, alla transfers och liknande kom i tid, gick i tid och tog mig dit jag skulle utan problem. 

African Tours & Safaris är ett reseföretag jag kan rekommendera er att kontakta om ni vill ha hjälp med en resa till Sydafrika, Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Botswana, Namibia eller Madagaskar. De har säkert fler destinationer. Besök deras hemsida för all information. 

Hoka one one - helt fantastisk löpupplevelse

Likt många hobbylöpare var jag var 10 år sedan helt upptagen av tron att man ska springa i tunna skor med litet drop. Det skulle ju ge ett mer naturligt löpsteg. Jag hade flera par av Nike Free och liknande tunna skor. Jag tyckte visserligen om att springa med dem men jag råkade efter några år ut för löpskador. Min hälsena blev rejält inflammerad och jag hade problem med den i över ett år. När jag började springa mycket igen så blev jag nyfiken på de myckett mer dämpade skor som nu tog över på marknaden. Borta var i princip alla löpare som sprang i sandaler och supertunna skor och allt fler dök upp på loppen i stora tjocka skor som de stod Hoka One One på.

Jag bestämde mig för att testa och köpte för två år sedan mitt första par Hoka. Första gången jag sprang med dem kändes det bara konstigt, som att studsa fram på månen. Efter några pass vande jag mig och efter ytterligare några pass så kändes det som att flyga fram och jag förstår inte att jag kunna springa i tunna skor som mer liknar badskor än löparskor.

Nu är jag en helt frälst Hoka One One användare och kommer inom kort att beställa ett par dämpade ”Hokas” även för trail.

Dealroom Events - för digitala konferenser

Det första företag jag skulle vilja rekommendera är Dealroom. Dealroom är ett företag som skapar digitala möten. I egenskap av projektledare för konferensen East African Community Business and Investment Forum 2021, arrangerad av Swedish East African Chamber of Commerce,  har jag arbetat med Dealroom

Dealrooms digitala plattform fungerade alldeles utmärkt för vår konferens som var ganska avancerad med flera olika typer av sessioner, keynotes, paneldiskussioner, roundtables, one-to-one möten osv. Allt bakom kulisserna fungeade perfekt under dagen och Dealrooms support var i princip i realtid. de följde konferensen och svarade direkt på frågor som dök upp från vår sida. 

Jag kan starkt rekommendera Dealroom för era digitala möten, events, webinar och/eller konferenser. 

Spännande resebloggar

Jag älskar att resa och letar ständigt efter information om resor på änätet och följare många på Instagram. Jag har hittat några roliga resebloggar som jag verkligen rekommenderar:

Om att resa i Afrika - en blogg med personliga erfarenheter och upplevelser om resor i Afrika, mycket tips och trevliga reseberättelser. 

African Tours & Safaris - en blogg på Tumblr om resor i östra och södra Afrika

Mitt Sydafrika - detta är väl egentligen inte en blogg, utan mer en reseguide. Jag är inte helt säker på att den fortfarande uppdateras men det finns en hel del spännande information om resor till Sydafrika.

Riktigt bra konferenserresor med Hummingbird

Fram tills alldeles nyligen så var min erfarenhet av konferensresor och event mycket begränsad, eller om man ska vara ärlig, obefintlig. 2018 och 2019 var jag dock på två företagsresor, en i Kroatien och en på Gotland. Gemensant för båda två var att de var på våren och att de arrangerades av Hummingbird Grupp & Konferens

Båda dessa resor var, som de allra flesta konferensresor och kickoff resor ganska korta, med ett tajt och intensivt program. Det är extremt mycket som ska klaffa varje dag. Många detaljer. Gruppen ska hämtas, lämnas, köras, bussas, bilar ska hyras, luncher ska serveras i tid, middagar, underhållning osv. jag fick en stor respekt för att det krävs mycket arbete och en stor noggrannhet för att få ihop en lyckas konferensresa.

Med detta i åtanken. Om jag ska bedöma konferensresorna efter deras kvalitet i arrangemang och deras professionalitet så måste jag säga att jag är imponerad över Humming Bird Grupp och Konferens. De resor jag var på fungerade perfekt. Jag har svårt att komma på en detalj som inte gick som det skulle. Flyg, aktiviteter, transfers, mat, hotell, ja allt. Det året vi var på Gotland var det verkligen saker på schemat hela dagarna och, jag kan ju naturligtvis minnas fel här men, allt klaffade. Tack vare ett professionellt arbeta från Hummingbird.

Jag har gjort lite research om Hummingbird och av deras sida på Reco att döma så har de många nöjda kunder och de har AAA-rating, vilket indikerar en solid ekonomi. Hummingbird Grupp och Konferens ingår i Intoit Travel Group tillsammans med African Tours & Safaris, More Sailing, Scuba Travel, och Hummingbird Lifestyle Travel. Tillsammans omsätter de ca 250 miljoner kronor årligen. Visst kan det kännas personligt med ett riktigt litet företag, men det är en viss trygghet att veta att man bokar med ett företag som har en stor omsättning och en stabil ekonomi.

AF T and safaris Ltd - amazing safari company in Tanzania

This one is in English because it is about a company in Tanzania. I was on safari in Tanzania in August of 2019, with my family. We went on safari to Ngorongoro Crater and Serengeti with Af T and Safaris Ltd (better known as African Tours & Safaris Tanzania). We really had the best experience. We even had a guide that speaks Swedish, which was great for my daughter who did not speak English.

On recommendation from African Tours, we stayed at a tented camp and this was so amazing. In the middle of the night me and my wife woke up by a pack of hyenas that was lying down, right next to our tent. Luckily, the kids did not wake up. In Serengeti we saw so many animals. Our guide, Clement, was patient and attentive. He took in all our requests and gave us an amazing experience.

I would recommend Af T to anybody who is looking to book a safari in Tanzania directly with a ground handler on site in Tanzania. The payment was easy, with credit card for full security.

Hummingbird Lifestyle Travel

Hummingbird Lifestyle Travel känns som ett tryggt och stabilt reseföretag med intressanta resmål. De fokuserar mest på exotiska resmål som Seychellerna, Maldiverna, Mauritus, Costa Rica Australien, Nya Zeeland och Karibien.

Jag har bara positiva erfarenheter av företaget. Susanne som jag har varit i kontakt med är verkligen kundfokuserad och gör allt för att resan ska bli bra. Jag kände mig väldigt väl omhändertagen av dem och resan blev verkligen superbra.

Är ni intresserade av att boka en resa till ett exotiskt resmål med personlig service och full trygghet är det Hummingbird jag vill varmt rekommendera. Resmål som jag vet de är extra proffsiga och kunniga på är Även resor till Australien, Nya Zeeland och Karibien kan de utan och innan.

Africana Travel - familjeföretaget som välkomnar dig in i familjen

Africana Travel är det lilla reseföretaget som startade som ett safariföretag i Tanzania, av kompanjonerna David och Arnold. Senare startade de även researrangören i Sverige. Till en början arrangerade Africana Travel enbart safariresor till Tanzania men över tid utvecklades företaget och la till fler destinationer. Närmare bestämt Kenya, Uganda, Rwanda och Botswana.

Fokuset för Africana Travel har alltid varit att ta hand om varje kund som han/hon är unik, vilket ju naturligtvis varje kund är. Kunderna ska inte känna sig som en i mängden på en massproducerad resa. De ska känna att deras resa är unik, att de har fått en service och en upplevelse de helt enkelt inte kunnat få någon annanstans eller om de arrangerat hela resan på egen hand. Genom att Africana Travel har egna jeepar och guider på plats i Tanzania, egen personal och ett mycket nära samarbete med all safarilodger de samarbetar med så kan Africana Travel garantera en kvalitet och en upplevelse som står i en klass för sig.

Även i de andra länderna som Africana Travel arrangera resor kan kvaliteten garanteras genom exklusiva samarbeten med ett fåtal aktörer och hotell. Noga utvalda safariguider, safarilodger och rutter för att kunna garantera och kontrollera kvaliteten.

Africana Travel är ett familjeföretag. Nej, alla som jobbar där är inte del i samma familj, eller ens släkt. Men företaget är en familj. Alla som arbetar för Africana Travel är en del av familjen och alla som reser med dem är en del av familjen.

David på Africana Travel på safari i Moremi Game Reserve i Botswana

Supreme Travel - ett reseföretag med erfarenhet

En av mina bästa vänner, som arbetat hela sin karriär i resebranschen, startade för ett par år sedan det nya specialistreseföretaget Supreme Travel. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte har rest med Supreme Travel, men jag har rest på resor som Jon, som driver Supreme Travel, arrangerat när han arbetade på Islandia och på Escape Travel.

Jag vet att det han arrangerar andas kvalité, att det är arrangemang som håller hela vägen. Jag är extremt nyfiken på vad denna drivna entreprenör som tidigare startat och drivit reseföretagen Iceland Explorer, America Explorer, Carribbean Selection och Cruise Selection, ska åstadkomma med sitt nya företag. Jag är helt säker på att det kommer att vara kunder i fokus och magiska upplevelser.

Supreme Travel har många destinationer men är framförallt specialister på resor till USA och Island, sport och eventresor och kryssningar.